Німецькі зерносховища, елеватори, сушарки для зерна RIELA
info@riela.com.ua
  • UK
  • |

Проектування елеваторних комплексів

Проектування елеваторних комплексів img
(10.06.2019)
dsc_0229 Будівництво елеватора чи зерносушильного комплексу, це досить складний процес, який вимагає від власника багато уваги, зусиль і відповідального підходу до справи. Приступаючи до розробки та реалізації майбутнього проекту потрібно врахувати і передбачити всі нюанси, які можуть виникнути при проектуванні і подальшому будівництві. Важливо знайти надійного партнера, який допоможе реалізувати всі задуми, обдумано втілити їх в життя. Будівництво елеватора відбувається у кілька етапів, першим з яких є проектування. Як виглядатиме елеватор, які функції і завдання ним виконуватимуться, яка буде технологічна схема, на скільки досконало вона буде відповідати потребам замовника – усі ці питання допоможе вирішити Вам компанія ТзОВ "РІЛЯ Україна", яка в будівництві елеваторів надає повний перелік робіт «під ключ», пропонує комплексне рішення «з одних рук», має великий досвід та кваліфікованих інженерів-конструкторів. Вибір нас, як партнера, дозволить Вам створити ефективний об’єкт, який буде надійно і безперебійно працювати, виконувати поставлені Вами завдання та приноситиме прибуток. План дій, які потрібно виконати замовнику перед початком будівництва елеваторного комплексу:
  1. Представити наявність документів, які засвідчують право власності на земельну ділянку – державний акт на право власності чи договір оренди на землю, на якій планується будівництво комплексу;
  2. Замовити виконання на майданчику будівництва Інженерно-геодезичних вишукувань, тобто провести комплекс досліджень, основним завданням яких є отримання повної інформації щодо техногенних та природніх умов території. Роботи, які включають в себе інженерно-геодезичні вишукування:
  • геодезична прив'язка до місцевості;
  • пошук і нанесення інженерних мереж і комунікацій;
  • топографічна зйомка та складання топооснови;
  • розрахунок земельних робіт та їх вартості;
  • винесення меж ділянки;
  • підрахунок площі;
  • розбивка осей котловану або фундаменту.
  • виконавча зйомка.
  1. Отримати технічний звіт з топографічною зйомкою, на якій ми графічно розмістимо елеватор, погодимо з Вами дане розміщення і надамо технічне завдання з вказаними місцями, у яких потрібно зробити аналіз ґрунту;
  2. Провести інженерно-геологічні вишукування.
Інженерно-геологічні вишукування для будівництва вивчають грунти та дозволяють скласти інженерно геологічні карти, характеристики, оцінки і опис інженерно-геологічних умов даної території.
  1. Надати проектувальнику вихідні дані для проектування, а також завдання на проектування.
Основними складовими вихідних даних є: 1) містобудівні умови та обмеження; 2) технічні умови; 3) завдання на проектування. Містобудівні умови та обмеження Містобудівні умови та обмеження надаються відповідними спеціально уповноваженими органами містобудування та архітектури (на безоплатній основі). Спеціально уповноважений орган містобудування та архітектури визначає відповідність намірів щодо забудови земельної ділянки вимогам містобудівної документації на місцевому рівні. Склад, зміст, порядок надання містобудівних умов та обмежень визначаються центральним органом виконавчої влади. Розгляд заяви і надання містобудівних умов та обмежень (або прийняття рішення про відмову у їх наданні) здійснюються спеціально уповноваженим органом містобудування та архітектури протягом семи робочих днів з дня реєстрації заяви. Містобудівні умови та обмеження є чинними до завершення будівництва об’єкта незалежно від зміни замовника. Зміни до містобудівних умов та обмежень можуть вноситися тільки за згодою замовника. Технічні умови – це комплекс умов та вимог до інженерного забезпечення об’єкта будівництва, які повинні відповідати його розрахунковим параметрам щодо водопостачання (з урахуванням потреб забезпечення пожежогасіння), тепло-, електро- і газопостачання, водовідведення, зовнішнього освітлення, відведення зливових вод та телекомунікації. Технічні умови надаються протягом 10 робочих днів з дня реєстрації відповідної заяви. Склад, зміст, порядок надання технічних умов та порядок визначення вартості послуг з їх надання визначаються відповідними центральними органами виконавчої влади або державними колегіальними органами. Завдання на проектування об’єктів будівництва складається і затверджується замовником за погодженням із проектувальником. Завдання на проектування визначає обґрунтовані вимоги замовника до планувальних, архітектурних, інженерних і технологічних рішень об’єкта будівництва, його основних параметрів та організації його будівництва і складається з урахуванням технічних умов, містобудівних умов та обмежень. У завданні на проектування вказується: назва і місце розташування об'єкта, підстава для проектування, вид будівництва, дані про замовника, проектувальники, підрядчики (якщо він визначений), стадійність проектування, інженерні вишукування (при їхній наявності), основні архітектурно-планувальні вимоги і характеристики об'єкта, потужність, виробнича програма, екологічні вимоги по благоустрої площадки і режимові безпеки й охороні праці й інші дані відповідно до ДБН А.2.2-3-2014. Завдання на проектування затверджує замовник і погоджує проектувальник. Склад завдання уточнюється в залежності від призначення об'єкта й умов його будівництва.
  1. Узгодити перелік розділів.
Обов’язкові розділи :
  • технологічна частина,
  • будівельні розділи КБ і КМ (конструкції бетонні і конструкції металеві),
  • охорона навколишнього середовища (ОВНС – оцінка впливу на навколишнє середовище),
  • система пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу,
  • блискавкозахист,
  • внутрішній протипожежний водопровід,
  • розділ інженерно-технічних заходів цивільного захисту (цивільної оборони),
  • кошторисна документація
  1. Обговорити необхідність та місце розташування лабораторії, вагової, адміністративно-побутового корпусу. Наявність та кількість умивальників, туалетів, душових кабін і т.п.
8 Звернутися у місцеву проектну організацію для розробки проекту електропостачання (дані розділи пізніше можна долучити до загального проекту). Проектування може розроблятись в одну або в дві стадії. Кількість стадій проектування визначається залежно від категорії складності об'єкту і визначає це замовник разом з проектувальником.   Стадії проектування:
  • Одностадійне (робочий проект РП, що включає затверджувану частину і робочу документацію) – має дещо менший обсяг документації, ніж двостадійний, що значно скорочує терміни його розробки і застосовується, як правило, для проектування технічно нескладних об'єктів І і ІІ категорій складності. При такому проектуванні розробляється один документ – робочий проект з всіма необхідними розділами та з зведеним кошторисом.
  • Двостадійне (проект П, робоча документація Р) проектування. При такому проектуванні на першій стадії розробляються: ситуаційний план розміщення підприємства та генеральний план будівництва; технологічна схема виробництва і загальна схема управління підприємством; схема комплексу технічних засобів та автоматизації технологічних процесів; плани і траси інженерних мереж; кошторисна документація; паспорт проекту і пояснювальна записка. Документи, що опрацьовуються на цій стадії, узгоджуються із зацікавленими організаціями і контрольними інспекціями (санітарною, протипожежною та ін.) і затверджуються відповідними органами залежно від відомчої належності проекту і форми власності інвестора.
На другій стадії розробляють документацію вже безпосередньо для будівництва окремих будівель і споруд, локальні та об’єктні кошториси, робочі креслення При проектуванні в дві стадії додатково ще розробляється ескізний проект (ЕП). Місцевість може бути розташована у сейсмічно небезпечному районі, відповідно проект мусить проходити експертизу.
  1. Визначитись з кількістю та розташуванням обладнання з врахуванням перспективної розбудови елеватора, щоб пізніше не вносити зміни.
  2. При використанні в складі елеваторного комплексу зерносушарки, яка працює на природному газі, та необхідності прокладання газопроводу до місця її монтажу, потрібно забезпечити розробку проектної документації, експертизу в експертно-технічних центрах Держпраці України і погодити з підприємством газового господарства щодо її відповідності виданим технічним умовам. Проектування систем газопостачання повинно здійснюватись спеціалізованими проектними організаціями (незалежно від форм власності та відомчої належності), які мають дозвіл органів Держпраці.
Проекти підлягають повторному погодженню, коли протягом 24 місяців не було розпочато будівництво систем газопостачання, а за необхідності - і коригуванню. Після розробки проекту та затвердження замовником, необхідно подавати повідомлення про початок виконання будівельних робіт і розпочинати будівництво. Ми беремо повну відповідальність за успіх проекту від етапу початку його проектування до запуску
Наш Facebook
Приєднуйтесь до нас в мережі Facebook
Підписатися
Instagram